Alles over het COVID-19 (Corona) virus:

Aanpassingen t.b.v. COVID-19 (Corona)virus
Gezondheids- en Bodycheck 2020

Beste werkgever,

Op donderdag 12 maart jl. heeft Rijksoverheid geadviseerd om zoveel mogelijk contacten te mijden en vooral vanuit huis te werken, dit om het virus zo min mogelijk te verspreiden. Stichting USAG volgt de richtlijnen van het RIVM en informeert u graag over de gevolgen voor u (en uw werknemers).

Wat betekent dit voor u?
Eén van de regelingen uit de CAO USAG is Duurzame Inzetbaarheid. Uw werknemers krijgen eens in de twee of vier jaar de mogelijkheid om een Gezondheids- & Bodycheck (ook wel PAGO of PMO) in te plannen.

Tijdens de Gezondheids- & Bodycheck (GBC) wordt een gezondheidscoach en een keuringsarts ingeschakeld. Omdat het advies van het RIVM is om contacten te vermijden, worden de geplande keuringen tot en met 6 april geannuleerd. De ingeplande GBC’s worden op een later moment ingepland. Onze Arbopartners zullen de werknemers die een GBC gepland hebben in deze periode hierover informeren. Kom niet naar de locatie van de GBC, deze zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten.

Heeft uw werknemer toch behoefte aan een gesprek met een arts?
Alle fysieke keuringen die ingepland staan tot en met 6 april kunnen niet door gaan. Echter staan de Arbodiensten wel telefonisch voor uw werknemers klaar. Hierover worden zij door de Arbodiensten geïnformeerd.

Informatieposter – COVID-19 (Corona)

Download hier onze informatieposter

Werkzaamheden van Stichting USAG

De werkzaamheden van Stichting USAG gaan gewoon door en we staan zoals altijd, tijdens kantoortijden, klaar voor het beantwoorden van vragen. Het team werkt zover als mogelijk vanuit huis. Ons reguliere telefoonnummer is wel gewoon bereikbaar, maar mocht u daar problemen mee ondervinden, dan vragen wij u een mail te sturen naar info@susag.nl. Uw e-mail wordt binnen de gebruikelijke 2 werkdagen beantwoord.

Persoonlijke boodschap: Henk den Boer – Voorzitter OnderhoudNL

De voorzitter van OnderhoudNL Henk den Boer, roept opdrachtgevers op om te denken in mogelijkheden en niet klakkeloos over te gaan tot het annuleren van opdrachten. Bekijk hier zijn persoonlijke boodschap, waarin hij werkgevers en werknemers een hart onder de riem steekt in deze moeilijke periode vanwege het Coronavirus en een oproep doet aan opdrachtgevers.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het virus via de onderstaande links: