Duurzame inzetbaarheid

Met ingang van 1 januari 2017 loopt de dekking duurzame inzetbaarheid conform regelement, CAO Uitvoeringsregelingen Schilders-, Afwerk- en Glaszetbedrijf, volledig via FourstaR.

De CAO-partijen hebben afgesproken de duurzame inzetbaarheid van werknemers die onder de CAO voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf te bevorderen door middel van:
a. Een loopbaancheck;
b. Een adviesgesprek;
c. Een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO).

Een Loopbaancheck is een inventariserend gesprek, vervolg hiervan kan een adviesgesprek zijn. Een PAGO draagt bij door vroegtijdig gezondheidsrisico’s te signaleren ter voorkoming van gezondheidsschade in verband met risico’s in het werk.

Het duurzame inzetbaarheidstraject wordt uitgevoerd door FourstaR. FourstaR is specialist in het individueel begeleiden van werknemers bij bovenstaande vraagstukken. Creativiteit staat bij FourstaR hoog in het vaandel. Loopbaanbegeleiding en – advies beschouwt zij als ‘werken met mensen door mensen’. No-nonsense, doel- en resultaatgericht, optimale samenwerking en gevoel voor mensen zijn kenmerken die op haar organisatie van toepassing zijn. De coaches zijn praktisch ingesteld, denken out-of-the-box en zullen creatieve oplossingen inzetten om de kans op succes voor de werknemer en de werkgever te vergroten.

Tijdens een loopbaantraject hecht FourstaR in de samenwerking met de werknemers veel waarde aan: het verhogen van de zelfredzaamheid van de werknemer, een actieve instelling van de werknemer, de bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer en het bereiken van maximaal resultaat voor werknemer en opdrachtgever.

Download hier:
1) Algemene aanmeldingsbrief PAGO – werknemer
2) Aanmeldingsformulier voor PAGO – Loopbaancheck
3) Toelichting PAGO/Loopbaan check werkgever
4) Flyer PAGO
5) Reglement Duurzame Inzetbaarheid conform de CAO USAG

Uw werknemers aanmelden voor de PAGO? Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@susag.nl met de gegevens van uw werknemers. Deze gegevens dient u aan te leveren door middel van het volgende Excel-bestand.

Wilt u meer weten over het plannen van de PAGO’s of loopbaancheck? Kunt u contact opnemen met FourstaR. Zij zijn bereikbaar via e-mailadressen: pago@fourstar.nl / loopbaancheck@fourstar.nl en telefonisch via 088-0305791.