Duurzame Inzetbaarheid van uw werknemer

Er zijn verschillende hulpmiddelen zodat uw werknemer nu en in de toekomst, fysiek en mentaal goed het werk kan uitvoeren en zichzelf kan ontwikkelen. Vanuit de cao wordt u hierbij geholpen. Duurzame Inzetbaarheid is één van de uitvoeringsregelingen uit de CAO USAG. Maar wat is Duurzame Inzetbaarheid nu eigenlijk? Waarom is het ook belangrijk voor úw werknemer? En hoe stimuleert u het binnen uw organisatie?

Een duurzaam inzetbare werknemer werkt productief, gemotiveerd en gezond binnen uw organisatie, zowel nu als in de toekomst. Hij of zij voert het werk met energie uit (is vitaal), kan het werk fysiek en mentaal goed aan (is gezond) en is in staat het werk nu en in de toekomst te behouden (is inzetbaar).

Uw werknemer levert vakmanschap en daarnaast werkt hij of zij steeds langer door. Zeker met fysiek werk zoals een schilder of glaszetter is het belangrijk dat uw werknemer het werk zonder fysieke en mentale klachten kan blijven uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk dat hij of zij goed in zijn vel zit, met plezier werkt, de mogelijkheid heeft om zichzelf te ontwikkelen en stappen kan maken in de loopbaan. Zodat uitval van uw werknemer voorkomen wordt. Stichting USAG ondersteunt u en uw werknemer hierbij door middel van:

  • Een Gezondheids- & Bodycheck (Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek, beter bekend als PAGO).
  • Een Loopbaancheck en eventueel een adviestraject
  • Vitaliteitstrajecten

Uit eerdere Gezondheids- & Bodychecks blijkt dat veel werknemers bewegingsklachten ervaren of overgewicht hebben door een ongezonde leefstijl. Bijna de helft heeft hierdoor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Er is dus werk aan de winkel! Voor zowel werkgever als werknemer. Wat kunt u doen om Duurzame Inzetbaarheid te stimuleren binnen uw organisatie?

1. Verminder en voorkom de klachten van uw werknemer aan het bewegingsapparaat.
Zorg bij kantoorpersoneel voor een goed afgestelde werkplek. Een comfortabele stoel die juist is afgesteld, verstelbare armleuningen en een in hoogte verstelbaar bureau. Bied desgewenst een werkplekonderzoek aan.

Zorg bij personeel dat zwaar lichamelijk werk doet, dat zij weten wat de risico’s zijn en wat er tegen te doen is! Motiveer sporten door bijvoorbeeld korting op een sportschoolabonnement, download een sportschema hier of organiseer bewegingsactiviteiten.

Heeft uw werknemer al (ernstige) pijn klachten aan houdings- & bewegingsapparaat? Bied een traject aan waarbij deze klachten aangepakt worden door een professional.

2. Werk samen met uw werknemer aan een gezonde leefstijl en gezond gewicht.
U bent het voorbeeld, begin bij uzelf en hanteer een gezonde leefstijl. Stimuleer bewegen, gezond eten en drinken en stoppen met roken.

Wist u dat minimaal 6 uur slaap bij een gezonde leefstijl hoort? Motiveer uw werknemer(s) om voldoende te slapen en zorg samen dat zij uitgerust aan hun werk beginnen. Help uw werknemer(s) een gezonde leefstijl te ontwikkelen met een Vitaliteitstraject.

3. Stimuleer de Gezondheids- & Bodycheck binnen uw bedrijf!

4. Ga, en blijf in gesprek met uw werknemer!
– Zorg voor een open gesprekscultuur met uw werknemer en weet wat er speelt.
– Vraag aan uw werknemer hoe het gaat en waar behoefte aan is.

Plan jaarlijks een beoordelings- en functioneringsgesprek in.

Wist u dat een langdurig zieke werknemer al snel €250,- tot €400,- per dag kost? Neem bovenstaande dus serieus en werk mee aaneen gezonde leefstijl voor meer leef- en werkplezier!

Bekijk de resultaten van de Gezondheids- & Bodychecks en de adviezen hier