Gezondheids- & bodycheck

De Gezondheids- & Bodycheck (GBC) wordt ook PAGO genoemd (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek). Je kan de GBC vergelijken met een check die topsporters doen om zo lang mogelijk op niveau te presteren. Jouw werk gaat ook vaak samen met zware lichamelijk belasting, hierom is het nuttig om jouw gezondheid regelmatig te checken door middel van de GBC.

Image

 

Belangrijkste informatie op een rij:

Inhoud van de Gezondheids- & Bodycheck (GBC)

De GBC duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit het vooraf invullen van een vragenlijst. Een beroepsgericht medisch onderzoek en een adviesgesprek over eventuele gezondheidsrisico’s. Achteraf ontvang je een persoonlijk rapport met de onderzoeksresultaten.
  • De vragenlijst bestaat uit vragen over de gezondheid, lichaamsklachten, werkomstandigheden en leefgewoonten.
  • Het medisch onderzoek bestaat uit: een BMI meting (lengte, gewicht, buikomvang), het vetpercentage en buikomvang. Een bloeddrukmeting, een longfunctie onderzoek, een gehoortest, een onderzoek naar zichtvermogen(oogmeting) en de vingerprik om het cholesterol- en glucose/suiker niveau te meten.
  • Je ontvangt een advies van een medisch specialist over jouw gezondheid, gebaseerd op de ingevulde vragenlijst en de uitslagen van de fysieke tests. Na de GBC ontvang je digitaal jouw persoonlijke rapport met daarin jouw resultaten en het advies van de arts.
Belangrijk; de resultaten van jouw onderzoek zijn anoniem, je kunt hierdoor nooit afgekeurd worden door de GBC. Deze gezondheidscheck is puur voor jezelf om te kijken hoe het ervoor staat met jouw gezondheid. Je kunt er zelf voor kiezen om de resultaten te delen met jouw werkgever. Een GBC eindigt met een adviesgesprek. De medische specialist kan jou adviseren om een huisarts, fysiotherapeut of andere specialist te bezoeken. Naast deze hulpmiddelen biedt Stichting USAG jouw ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een Vitaliteitstraject. Lees hier meer over de Vitaliteitstrajecten.

Wanneer ontvang ik een uitnodiging?

De GBC’s worden ingepland tussen januari en maart en tussen oktober en december. Ben je jonger dan 40 jaar, dan ontvang je eens per 4 jaar een uitnodiging voor de GBC. Ben je 40 jaar of ouder, dan ontvang je eens per 2 jaar een uitnodiging voor de GBC. Je wordt uitgenodigd via een brief op je huisadres of e-mail. Wanneer je eerder een gezondheidscheck wilt inplannen of nog nooit een uitnodiging hebt ontvangen, neem contact op met Stichting USAG.  

Kosten

Je hoeft niets extra’s te betalen voor de GBC. De GBC wordt betaald door de USAG premie die werkgevers en werknemers in de bedrijfstak betalen. Jouw werkgever is verplicht om jouw salaris door te betalen op het moment dat jij deelneemt aan de GBC. De regeling voor verlet- en reiskosten staat in jouw CAO

Resultaten en vervolg

Samen met jouw werkgever streeft Stichting USAG ernaar dat jij zo gezond en gemotiveerd mogelijk kan werken. Maar wat zijn de gezondheidsrisico's in onze bedrijfstak? En wat kan je hier aan doen, samen met je werkgever? Lees hier meer over, in de eerdere resultaten van de GBC's.