Loopbaancheck en adviestraject

Hoe ziet de toekomst van uw werknemer eruit? Wilt hij/zij doorgroeien in de huidige functie en bijvoorbeeld voorman, calculator of projectmanager worden? Misschien is een loopbaancoach iets voor uw werknemer.

Werknemers zijn steeds belangrijker in een wereld waar de populatie groeit en er steeds meer werk met minder mensen gedaan moet worden. Vanuit de CAO USAG worden verschillende mogelijkheden aangeboden uw werknemers optimaal inzetbaar te houden. Eén van deze mogelijkheden is een Loopbaancheck, aangevuld met een adviestraject.

Tijdens het jaarlijks terugkomende functioneringsgesprek wordt het functioneren van de werknemer en het aansturen van de werkgever besproken. Een ideaal moment om te vragen of een werknemer blij is met zijn huidige functie of in de toekomst misschien meer uitdaging wilt. Een opbouwend gesprek met uw werknemer kan ervoor zorgen dat hij/zij niet gemakkelijk vertrekt naar een andere werkgever.

Aanmelden
Een loopbaancheck of bijbehorende adviestraject is kosteloos. U hoeft hier niets extra’s voor te betalen. Ook is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor het volgen van een opleiding. Benieuwd hoe u een subsidie kunt aanvragen? Klik hier

Wij bieden u de handvatten om uw werknemer gemotiveerd te houden. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn die u met uw werknemer kunt bespreken.

Mogelijkheden

Loopbaancheck

Het kan zijn dat uw werknemer een stap verder wilt in zijn/haar loopbaan of misschien wilt hij/zij een aanvullende opleiding doen? Tijdens de loopbaancheck bespreekt uw werknemer zijn persoonlijke vraag of wens met een loopbaancoach. Hieruit volgt een advies waarin duidelijk wordt welke vervolgstappen er genomen kunnen worden. Voor deze vervolgstappen is het mogelijk om een adviestraject te starten.

De gesprekken tussen de loopbaancoach en uw werknemer blijven anoniem, alleen als de werknemer dit wenst worden resultaten met u besproken. Een werknemer dient zichzelf aan te melden voor een loopbaancoach.

Hiervoor kunt u uw werknemer verwijzen naar de onderstaande links:

Adviestraject

Tijdens een adviestraject, dat uit meerdere gesprekken bestaat, gaat uw werknemer met de loopbaancoach aan de slag om de loopbaanvraag te beantwoorden.

Voorbeelden van loopbaanvragen:

  • Uw werknemer wilt doorgroeien bij zijn/haar werkgever maar heb daar extra opleidingen voor nodig, wat zijn de mogelijkheden?
  • Uw werknemer wilt in een andere bedrijfstak werken maar welke functie past bij hem/haar?
  • Hoe kan ik blijven werken tot mijn pensioen?
  • Uw werknemer wilt een opleiding doen om mijn kennis te verbreden, wat zijn de mogelijkheden?

Extra informatie nodig?

Wilt u vooraf extra informatie over bovenstaande? Wij staan voor u klaar.