Mijn vak

Functiegebouw

Sinds 2013 is het functie- en loongebouw ingevoerd in de bedrijfstak. Niet langer de leeftijd bepaalt hoeveel je verdient, maar ook de vraag hoe je je werkzaamheden verricht speelt een rol.

Dit betekent dat iedere werknemer een plek krijgt in het functiegebouw op basis van ‘wat je doet’ en ‘hoe je het doet’. Elke functie hoort bij een functiegroep en krijgt een groep in het loongebouw.

 

Ontdek waar jij staat

Welke functies zijn er?

Het functiegebouw kent 7 functiefamilies met in totaal 36 functies. Klik op een van de 7 functiefamilies voor meer informatie over de functies die onder een familie vallen.

Bekijk alle functies

Loongebouw

Het loongebouw bestaat uit negen loongroepen. Elke loongroep heeft een midden trede qua uurloon. Tot dit midden geldt: het ene jaar (‘oneven’ jaren) kom je automatisch in een hogere loontrede terecht. En het jaar erop (‘even jaren’) gebeurt dat alleen wanneer je bij je beoordelingsgesprek een ‘goed’ krijgt. Kom je uiteindelijk in de midden trede van het uurloon uit, dan komt iedere tredenverhoging daarna tot stand als je volgens je werkgever ten minste ‘goed’ presteert.

Download
loongebouw 2020

 

 

Leerplatform: Mijnvakmijnontwikkeling

“Haal het beste uit jezelf”

Aan het werk zijn en blijven, plezier in je werk hebben en doorgroeien. Dat willen we allemaal en speciaal hiervoor is een leerplatform ontwikkeld die jou kan helpen! Elke dag leer je op de werkvloer nieuwe dingen maar om door te groeien in jouw functie is meer nodig. Daarom is er een leerplatform ontwikkeld speciaal voor schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven.

Het leerplatform biedt jouw de mogelijkheid om je zowel op werk- als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Je vindt een ruim aanbod van e-learnings, webinars, instructiefilmpjes etc. De onderwerpen lopen breed uiteen, van veiligheid en gezondheid tot aan commerciële en digitale vaardigheden. Je kunt elke e‐learning starten en op ieder gewenst moment stoppen. De volgende keer dat je weer inlogt kun je gewoon beginnen waar je was gebleven!

Gebruik het leerplatform om beter te worden in je werk of competenties te ontwikkelen die je misschien ook in je privé leven kunt gebruiken. Ga aan de slag met je computervaardigheden en je communicatie skills, kortom “haal het beste uit jezelf”.

Ga naar het leerplatform