Vitaliteitstrajecten

Een vitaliteitstraject helpt uw werknemer met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Een traject kan verschillende invullingen hebben, denk bijvoorbeeld aan het verminderen van bewegingsklachten, gezond eten en drinken of stoppen met roken.

Wat is een vitaliteitstraject?
Een Vitaliteitstraject kan een vervolgtraject zijn op de Gezondheids- & Bodycheck van uw werknemer. Hierbij gaat uw werknemer aan de slag met zijn of haar gezondheidsrisico’s en klachten. Is uw werknemer nog niet bij de Gezondheids- & Bodycheck geweest, maar wil hij of zij wel aan de slag met de gezondheid of klachten verhelpen? Uiteraard is dat ook mogelijk! Uw werknemer kan bijvoorbeeld starten met een vitaliteitstraject wanneer:

  1. hij/zij lichamelijke klachten heeft, bijvoorbeeld aan de rug, nek, armen en/of benen (houding- en bewegingsapparaat);
  2. hij/zij voedingsadvies wilt (bijvoorbeeld om te werken aan een gezond BMI, bloeddruk, vetpercentage, buikomvang of cholesterol);
  3. hij/zij meer wilt bewegen;
  4. hij/zij beter wilt slapen;
  5. hij/zij will stoppen met roken;
  6. hij/zij meer wilt ontspannen;
  7. hij/zij minder stress wilt;
  8. hij/zij een betere balans wilt (tussen werk en privé).

Hoe komt mijn werknemer in aanmerking voor een vitaliteitstraject?

Tijdens de Gezondheids- & Bodycheck geeft de arts advies aan uw werknemer op basis van de ingevulde vragenlijst en de resultaten uit de gezondheidstests. En kan hij uw werknemer eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut, de huisarts of een andere medisch specialist. Ook kan de arts een vitaliteitstraject aanbevelen. Uw werknemer krijgt dan een flyer mee van de arts waarmee hij/zij (via u als werkgever) informatie kan opvragen over een voor jou passend vitaliteitstraject. Wanneer uw werknemer een flyer heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met Stichting USAG voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten. Is uw werknemer nog niet bij de Gezondheids- & Bodycheck geweest, maar wil hij of zij wel aan de slag met de gezondheid of klachten verhelpen? Uiteraard is dat ook mogelijk! Neem hiervoor contact op met Stichting USAG voor meer informatie.

Hoe ziet een vitaliteitstraject eruit?

Tijdens een vitaliteitstraject gaat uw werknemer, samen met een persoonlijke vitaliteitscoach aan de slag om zijn of haar doel(en) te bereiken. De duur en inhoud van een vitaliteitstraject is afhankelijk van het doel en het soort traject.

Privacy en kosten

De inhoud van een vitaliteitstraject van uw werknemer is geheel anoniem. Dit wordt hierom nooit met u of een andere partij gedeeld. Uw werknemer kan zelf bepalen of hij/zij dit wilt delen of niet. De vitaliteitstrajecten worden niet bekostigd vanuit de premie. De kosten hiervoor zijn voor u als werkgever.

Interesse?

Heeft uw werknemer interesse in een vitaliteitstraject? Of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder.